SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A ZIRCI BENEDEK ELEK ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HONLAPJÁN!
FOGLALKOZÁSOK

Integrált nevelés

Sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása: Kovács Mónika-logopédus, Szekeres Dóra-gyógypedagógus, Marosvölgyi Éva-konduktor

Pedagógiai programunkhoz kapcsolódó a nevelőmunkánk eredményességét segítő kollégák a Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézményének munkatársai

Lépések a tiszta beszéd kialakítása felé: Csepin Judit, Dobosné Vetzl Katalin-gyógypedagógus-logopédus

Fejlesztő pedagógiai az óvodában: Detre Anita-fejlesztőpedagógus

 

 

Miért jó a sóterápia a gyerekeknek? (Sószobánkat az építési munkálatok után vehetik birtokba a gyerekek)

Manapság a szennyezett levegő nagy mértékben hozzájárul egészségi állapotunk romlásához, immunrendszerünk gyengüléséhez, betegségek kialakulásához. Egyre fontosabb a betegségek megelőzése, ennek érdekében nagyon sokat tehetünk, ha tiszta, egészséges levegőben töltjük napunk egy részét. Erre kínál lehetőséget e világszabadalom, a magyar találmány, a SOMADRIN klímaoldat.

A SOMADRIN OLDAT HATÁSA

Jótékonyan hat: asztma, hörghurut, légcsőhurut, arc-és homloküreg-gyulladás, krupp, nátha, pollenek okozta allergiában szenvedőknél.

Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve sóbarlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorol, amit a népi gyógyászat régóta folyamatosan használ. A Somadrin oldat egy speciális kristályszerkezetű, telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz. Párolgása következtében létrejött klíma megközelíti, de bizonyos értelemben felül is múlja a természetes barlangok hatását és mindenféle helyhezkötöttség nélkül képes megvalósítani, úgymond "helybe vinni" a sóbarlangok klímáját.

A Somadrin oldat zárt légtérben, nagy párolgási felületű edényekbe öntve, mindenféle motorizáció nélkül ún. passzív módon, szobahőmérsékleten meginduló párolgása következtében alakítja ki a mikroklímát. A helyiség relatív páratartalma növekszik, a magas relatív páratartalom finom eloszlású aeroszol formájában van jelen. Az aeroszolos cseppekben elemi szinten megtalálhatóak az egészségre nem káros ásványi anyagok, melyek a beszívott levegővel a légzőszervek felületére tapadva fejtik ki hatásukat. A Somadrin oldat párolgása következtében a levegőben lévő ionok töltése megváltozik, több lesz a negatív ion. A negatív ionizációnak és a magas párakoncentrációban oldott sókristályoknak köszönhetően erősödik a légzőszervek csillószőrös hengerhámjának aktivitása, ezáltal fokozódik az öntisztulás, aminek következtében enyhülhetnek, illetve megszünhetnek a gyulladásos folyamatok. A Somadrin oldat párologtatása során a levegő abszolút víztartalma lényegesen alacsonyabb, mint a csapvíz esetén. A levegő alacsony abszolút víztartalma szintén élettani jelentőségű. A viszonylag száraz levegő a tüdőjáratokban sok vizet tud felvenni a telítettségéig. Az emelkedett vízleadás csökkenti a nyálkahártyák váladékának mennyiségét. Az így kialakult levegő hozzájárul a jó közérzet, a jó egészségi állapot fenntartásához.

Az alábbi esetekben a sóbarlang terápia nem javasolt:

- Tuberkolózis
- Lázas állapot
- Heveny gyulladásos megbetegedések
- Fertőző betegségek
- Súlyos szívelégtelenség

 

Felhasználási területe:

  • Bőrbetegségekre
  • tisztálkodásra (baktérium ölő hatású)
  • anyagcsere zavarokra
  • mozgásszervi betegségekre
  • stressz csökkentésére
  • légúti betegségekre
  • allergiára
  • fog- és szájápolásra
  • alvászavarok megszüntetésére