SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A ZIRCI BENEDEK ELEK ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HONLAPJÁN!
INFORMÁCIÓK

A gyermekek étkeztetése az óvodában

 

A gyermekek óvodánkba napi háromszori étkezésben részesülnek, az étel korszerű melegítő konyhán kerül kiadagolásra. Az óvoda köteles a felhasznált élelmiszerekből ételmintát 72 órán át a hűtőben megőrizni, kivéve a kirándulásokra készült tízórait és a vitaminpótlására szolgáló plusz gyümölcsöt, zöldséget.

Házilag készített süteményt, tortát a  HACCP-s előírás miatt,  szigorú ellenőrzés, ételminta használat mellett  tudunk bevenni, egyes ünnepek és rendezvények alkalmával. A pandémia időszaka alatt ezen ételek befogadása nem engedélyezett. A szabályokról az első szülőértekezleten kapnak tájékoztatást a szülők.

A gyermek egyéni etetése otthonról hozott élelmiszerrel a többi gyermek előtt, az óvoda területén (csokoládé, sütemény, cukorka, banán…) nem etikus, valamint az óvoda tisztán tartását (öltöző, folyosó) is nehezíti, kérjük ennek mellőzését!

Tej- és lisztérzékenység, cukorbetegség esetén az eltérő étkezés biztosítására lehetőség van. A szülő felelőssége az ehhez szükséges orvosi igazolás beszerzése.

Az étkezések időpontja: folyamatos reggeli 8.30 és 9.30 között; tízórai, gyümölcs, nyers zöldség 10.30-kor; ebéd 12.00 és 12.30 óra között, uzsonna 15.00-kor.

Célszerű a nagyon korán (6.00 és 7 óra között) érkező gyermeket otthon megreggeliztetni, az óvodai reggelit pedig 9 óra körül tízóraiként fogyasztja el.
 

Az étkezési térítési díj befizetésének és lemondásának rendje

 

A befizetések időpontját előre kifüggesztjük az óvodai faliújságon.

 

KÖZLEMÉNY
ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJAK 2022. ÉVI BESZEDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJAIRÓL
 

HÓNAP ZIRCI BENEDEK ELEK ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE
8420 ZIRC, ALKOTMÁNY U. 12.
JANUÁR 11. 12.
FEBRUÁR 08. 09.
MÁRCIUS 08. 09.
ÁPRILIS 05. 06.
MÁJUS 03. 04.
JÚNIUS 07. 08.
JÚLIUS 05. 06.
AUGUSZTUS 23. 24.
SZEPTEMBER 13. 14.
OKTÓBER 11. 12.
NOVEMBER 08. 09.
DECEMBER 19. 20.

A térítési díjak beszedésének változtatási jogát fenntartjuk!

Az étkezést mindig előre kell fizetni, a havi esetleges hiányzásokat utólag levonjuk, erről számlát állítunk ki, melynek 1példányát a szülő megkapja.

Hiányzás esetén az aznapi étkezés lemondható 6.30-7.15 között a 88/414-504-es és 30/447 6837-es telefonszámon a Titkárságon.

A diétás étkezés lemondására vagy visszajelentésére csak az előző nap van lehetőség.

Amennyiben a gyermek a lejelentett nap után továbbra is hiányzik, újra le kell jelenteni, mert a folytatás nem automatikus. A hiányzás okának megszűnése után a visszatérésről értesíteni kell az óvodát.

A lejelentés elmulasztása esetén a térítési díj visszafizetésére nincs lehetőség, és az étel elvitelére sincs mód.

Kérjük, hogy ingyenes étkezőink is jelentsék le a távolmaradásukat, mert a feleslegesen elkészített étel sincs ingyen.

Az ingyenes étkezés, normatív állami támogatás  a törvényben meghatározott feltételek megléte esetén igényelhető folyamatosan (rendszeres nevelési segélyről szóló határozat bemutatása, három  vagy több gyermek megléte, orvosi igazolás tartós betegségről, fogyatékos a családban, nettó jövedelem határt nem érik el). A kedvezmények felmérése a nevelési év elején szülői nyilatkozatok alapján történik, illetve folyamatosan.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre kérelmet a Polgármesteri Hivatalban kell benyújtani a MÁK által kiadott” Hatósági Bizonyítványt a családi pótlék folyósításáról”, ennek hiányában családi pótlékot igazoló szelvényt, banki igazolást, vagy bankszámlakivonat arra vonatkozó részét. Tartós betegség esetén az orvosi igazolás szükséges a kedvezmények megállapításához.